Leren door te doen

Bij PDCA staat leren door te doen centraal waarbij bewegen of fysieke inspanning een belangrijk hulpmiddel is. Sport en uiterlijke verzorging kan een onderdeel zijn van een traject maar is uiteraard niet noodzakelijk. Alleen begeleiding bij het zoeken naar een andere functie kan ook in een outplacement- of loopbaantraject kan ook. Wij leveren immers maatwerk. Ieder traject is modulair opgebouwd en wordt op de betrokken medewerker afgestemd. Dit betekent dat de medewerker alleen deelneemt aan die onderdelen die noodzakelijk zijn om het doel te bereiken.

Intakegesprek

Wij vinden het belangrijk dat onze opdrachtgever gelooft in ons product, onze werkwijze en filosofie. Daarom houdt PDCA eerst een uitgebreid (kosteloos) intakegesprek.

Vitaliteitsmodules

Medewerkers met fysieke en/of psychische klachten hebben vaak een deuk in hun zelfvertrouwen gekregen. Wij bieden een compleet pakket waarbij de eigenwaarde, weerstand en zelfbeeld groeit. Dit doen wij door de vitaliteit te verhogen en de persoonlijke presentatie te verbeteren in samenwerking met diverse professionals zoals een fysiotherapeut, psycholoog, schoonheidsspecialiste, kapster en styliste. Iemand met zelfvertrouwen die lekker in zijn vel zit straalt dit uit en hiermee worden de kansen vergroot om (weer) succesvol aan het werk te kunnen. PDCA levert maatwerk en alleen die modules worden ingezet die noodzakelijk zijn.

Informatie over onze samenwerkingspartner kunt u vinden op de volgende websites: SPORTCENTERALLROUND.NL

Module ‘gezond en fit’

Het staat vast dat regelmatig bewegen een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Positieve effecten van lichaamsbeweging zijn al direct merkbaar zoals het ontspannen van voldane gevoel na afloop van het sporten. Door het sporten komen er op termijn effecten naar voren zoals een betere conditie, vermindering van stress, verbetering van houding en een vitale uitstraling. Door fysiek in beweging te zijn wordt de belastbaarheid vergroot. Een bewegingsprogramma als onderdeel van het coachings- of reïntegratie traject vinden wij erg belangrijk om mensen te laten ervaren dat zij met hun beperking juist nog heel veel kunnen. Wij stimuleren en leren mensen te sporten en houden constant vinger aan de pols. PDCA stelt voor iedereen een individueel bewegingsprogramma op afgestemd op de mogelijkheden. Uiteraard gaan wij heel zorgvuldig en verantwoordelijk te werk en het programma zal geheel afgestemd zijn op interesse, niveau en leeftijd van de deelnemer. PDCA stimuleert mensen hun grenzen steeds te verleggen.

Module ‘gezond samen afvallen’

Omdat sporten in combinatie met gezonde voeding het beste resultaat oplevert kunnen wij een werknemer verder helpen om aan een gezonde levenstijl te werken. Een voedingsdeskundige geeft antwoord op alle voedingsvragen en geeft een advies op maat. Voor mensen met overgewicht is dit programma in combinatie met het programma ‘gezond en fit’ een uitstekende manier om onder begeleiding en op een verantwoorde manier de nodige kilo’s te verliezen waardoor zij slanker, fitter en energieker worden en dus ook meer zelfvertrouwen krijgen. De aanpak is erop gericht dat het nieuwe voedingspatroon duurzaam in de leefstijl zal worden opgenomen.

Module ‘lekker in je vel’

Werknemers die een ziekteperiode achter de rug hebben, en/of lange tijd uit het arbeidsproces zijn, hebben een grote deuk in hun zelfvertrouwen gekregen. Door een goede presentatie met passende kleding en make-up, een verzorgde huid en nieuwe haarcoupe kan iemand een metamorfose ondergaan. Hierdoor groeit het zelfbeeld en de werknemer voelt zich beter in zijn vel zodat hij zijn leven weer op kan pakken en kansen vergroot om een sollicitatie te laten slagen. Naast ondersteuning naar een gezonde levenswijze en passend werk kan PDCA dus ook de uitstraling verbeteren. In samenwerking met diverse partners zoals een kapster, masseur, pedicure, nagelstyliste, kledingstyliste en schoonheidsspecialiste, kan een uniek traject op maat worden uitgevoerd.

Module ‘voorkom diabetes’

Diabetes is één van de meest voorkomende chronische ziektes en het aantal mensen met diabetes groeit schrikbarend snel. Vooral ‘ouderen werknemers’ lopen de kans om diabetes te krijgen. Als gevolg van de vergrijzing van de Nederlandse beroepsbevolking krijgt iedere ondernemer vroeg of laat te maken met een verouderd personeelsbestand. Het is dus essentieel dat organisaties leeftijdbewust personeelsbeleid gaan voeren dat erop gericht is om werknemers duurzaam inzetbaar, gemotiveerd en gezond te houden. PDCA kan een interventie verrichten om mensen met (verhoogd) risico op diabetes in een vroeg stadium te ontdekken en te motiveren om hun leefstijl te veranderen. Bewegen is namelijk een geweldig medicijn en kan de kans op diabetes met 50% verminderen. Onze interventie bestaat oa. uit het screenen van mensen op (verhoogd risico op) diabetes, voorlichting geven over diabetes en de noodzaak van medische fitness en daadwerkelijk doorverwijzen naar of begeleiden bij het volgen van een beweegprogramma.

Module Inner brain controle

Onze hectische samenleving levert (vaak onbewust) een onbalans op in ons brein tussen ratio en emotie. Er zijn velerlei gevolgen: sneller ontstaan van innerlijke onrust, irritatie en frustratie. Vermijdings- en uitstelgedrag. Vaak een grote impact op het sociale leven maar ook op de werkvloer.
Het goede nieuws is dat het brein plastisch is. Met een trainingsprogramma is de balans in het brein in de meeste gevallen te herstellen – Inner Brain Control. Dit is een individueel op maat gemaakt training van 4 tot 6 coachuren.

Module 4 x T

Medewerkers met een verlaagde belastbaarheid en/of fysieke klachten krijgen begeleiding van de medische fitnessinstructeur die gebruik maakt van de 4 x T methode. De 4xT methode die bestaat uit Testen-(easy)Tapen–Triggeren-Trainen, is gebaseerd op vernieuwde anatomische inzichten wat heeft geleid tot een nieuw behandelmodel. Easytaping verbetert de sturing van gewrichten waardoor het lichaam beter in staat is te compenseren. Meteen na het tapen wordt pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid ervaren.Doordat we elke tapetechniek en mobilisatietechniek vooraf bepalen via eenvoudige testen is elke techniek altijd effectief. De specifiek doelgerichte medische fitness training die daarna volgt, slijpen direct de nieuwe bewegingen in. Het herstelproces wordt hierdoor bevorderd en ziekteverzuim zal dalen.

Trainingsweekend Ontwikkeling duurzame verandering in gedrag

Een paar keer per jaar organiseert PDCA trainingsweekenden voor coaches en anderen die geïnteresseerd zijn in de nieuwste inzichten over het brein en het hart die leiden tot een betere aanpak in het optimaliseren van effectief gedrag. In deze training komt aan de orde hoe die ondersteuning eruit ziet, welke basisprincipes er onder liggen, wat bijzonder is aan deze begeleiding en welke instrumenten worden gebruikt. Daarnaast ga je genieten van de natuur, sauna, beweging (hardlopen of wandelen, yoga en pilates) om uitgerust, vol energie, inspiratie en nieuwe inzichten een nieuwe start te maken.

De training wordt afgesloten met een Persoonlijk Stappenplan van 3 weken waarmee je de opgedane kennis en ervaring uit de training kunt integreren in je dagelijks leven en je je doelstellingen kunt realiseren. Aansluitend kunnen er 3 of meer coachingsgesprekken plaatsvinden en is er een Integratiedag en een Verdiepingsdag.

Menu