Leren door te doen

Bij PDCA staat leren door te doen centraal waarbij bewegen of fysieke inspanning een belangrijk hulpmiddel is. Sport, voedingsadviezen en uiterlijke verzorging kunnen een onderdeel zijn van een traject wanneer dit gewenst is.

Alleen begeleiding bij het zoeken naar een andere functie in een outplacement- of loopbaantraject behoort ook tot de mogelijkheden.

Modules

Het leveren van maatwerk staat voorop. Ieder traject is modulair opgebouwd en wordt op de betrokken medewerker afgestemd. Dit betekent dat de medewerker alleen deelneemt aan die onderdelen die noodzakelijk zijn om het doel te bereiken.

Medewerkers met fysieke en/of psychische klachten hebben vaak een deuk in hun zelfvertrouwen gekregen. PDCA training, coaching & advies biedt een compleet pakket waarbij de eigenwaarde, weerstand en zelfbeeld groeit. Door de vitaliteit te verhogen en de persoonlijke presentatie te verbeteren werk ik met diverse professionals samen.

Iemand met zelfvertrouwen die lekker in zijn vel zit straalt dit uit en hiermee worden de kansen vergroot om (weer) succesvol aan het werk te kunnen. PDCA levert maatwerk en alleen essentiële modules worden ingezet.

Deze modules zijn onderverdeeld in twee groepen: loopbaanmodules en vitaliteitsmodules. Hierna volgt een beschrijving van de diverse modules die PDCA training coaching & advies aanbiedt.

Bovendien biedt PDCA training, coaching & advies in samenwerking met Keep Alive Tours een reis aan in de vorm van een ‘workation’ op het prachtige eiland in de Blue Zone Sardinië! Ook hiervan vind je onderaan een beschrijving.

Loopbaanmodules

Een aantal van deze loopbaanmodules wordt ondersteund door onlinetrainingen van Xynthesis Arbeidsmobiliteit waarbij ik als senior Noloc gecertificeerde loopbaancoach ben aangesloten.  Deze modules kunnen zelfstandig worden doorlopen, waarbij het persoonlijke contact met de coachee centraal blijft staan. Ik denk mee, geef concrete feedback en ik adviseer.

Loopbaanmodule Persoonlijke profilering

Doel en resultaat:

Het maken van een eigen profiel zodat de coachee de eigen mogelijkheden in beeld krijgt gerelateerd aan de arbeidsmarkt.

 

Onderwerpen in deze module zijn:

 • Persoonlijkheidskenmerken en rol binnen organisaties
 • Belangrijkste gedragsvoorkeuren
 • Werkplezier
 • De competenties, capaciteiten, kennis en werkervaring waarmee de coachee verder wil
 • Passende beroepen en functies
 • De coachee wordt zich bewust van wat hij of zij zou willen bereiken in de toekomst
 • De uitkomsten worden verwerkt in een elevatorpitch, resumé en cv.

Loopbaanmodule Arbeidsmarktverkenning

Doel en resultaat:

Het maken van een eigen zoekprofiel. Dit geeft zicht op de persoonlijke arbeidsmarkt, zoals passende bedrijven en aansluitende functies. Het resultaat is een overzicht van passende functies en beroepen en bijbehorende sectoren en bedrijven.

 

Onderwerpen in deze module zijn:

 • Analyse van passende werkomgevingen
 • Analyse van interessante beroepen en functies
 • Onderzoek van functie-eisen gerelateerd aan het eigen zoekprofiel (vacatureanalyse)
 • Onderzoek naar de voorkeuren van organisatieculturen
 • Onderzoek naar passende sectoren
 • Onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de persoonlijke favoriete sectoren

 

 

Loopbaanmodule Jobhunting

Doel en resultaat:

In de zoektocht naar een passende baan alle wegen optimaal benutten om de meest interessante vacatures te vinden die kunnen leiden tot een baan. Het resultaat is een jobhuntingsplan waardoor de coachee steeds op de hoogte blijft van alle passende vacatures en mogelijkheden. De coachee heeft inzicht in de eigen netwerkvaardigheden en het gebruik van LinkedIn en andere sociale media.

 

Onderwerpen in deze module zijn:

 • Op LinkedIn een zoekprofiel aanmaken en LinkedIn gebruiken als vacaturesite
 • Optimaal zoeken op vacaturesites
 • Werving- en selectiebureaus en detacheringsbureaus, uitzendbureaus, freelancebureaus
 • Het in kaart brengen van het eigen bestaande netwerk
 • Het voeren van netwerkgesprekken
 • Eigen netwerkstijl onderzoeken
 • Netwerken via sociale media

Loopbaanmodule Sollicitatietraining

Doel en resultaat:

Het opdoen van vaardigheden in het schrijven van brieven en mails en het voeren van gesprekken. Het goed kunnen presenteren bij sollicitaties, zowel bij de potentiële werkgever op locatie als online.

 

Opzet van de training

Deze training vindt plaats op locatie in klassikaal verband. In zes dagdelen en minimaal twee terugkomdagen passeren de diverse thema’s de revue. Een groepstraining geeft de mogelijkheid om van elkaar te leren en vergroten zij hun netwerk.

 

Onderwerpen in deze module zijn:

 • Dagdeel 1             Eerste indruk, cv, kwaliteitenlijst
 • Dagdeel 2             Elevatorpitch, transitiemodel, vacatures
 • Dagdeel 3             STARR methode, cv, sollicitatiebrief
 • Dagdeel 4             Stressvrij solliciteren (intro module ‘In je kracht’)
 • Dagdeel 5             Netwerken, rollenspel netwerkgesprek, LinkedIn
 • Dagdeel 6             Oefenen van sollicitatiegesprek in rollenspel
 • Terugkomdagen: op herhaling / onderwerpen op verzoek

Vitaliteitsmodules

Als loopbaan- en re-integratiecoach begeleid ik mensen naar passend werk. Hierbij is zelfvertrouwen de sleutel tot succes. Daarom combineer ik mijn loopbaancoaching met sporten en leefstijladvies. Hierdoor gaan mensen zich beter voelen en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Daarnaast krijg ik tijdens de sportbegeleiding die ik zelf geef ook hele waardevolle informatie: hoe iemand functioneert in een team, hoe gemotiveerd men is en welke kwaliteiten men heeft.

Vitaliteitsmodule Gezond en Fit

Het staat vast dat regelmatig bewegen een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Positieve effecten van lichaamsbeweging zijn al direct merkbaar zoals het ontspannen door het voldane gevoel na afloop van het sporten. Door te sporten komen er op termijn effecten naar voren zoals een betere conditie, vermindering van stress, verbetering van houding en een vitale uitstraling. Door fysiek in beweging te zijn wordt de belastbaarheid vergroot.

Een bewegingsprogramma als onderdeel van het coachings- of re-integratietraject is belangrijk om mensen te laten ervaren dat zij met hun beperking juist nog heel veel kunnen. Iedere deelnemer krijgt een individueel bewegingsprogramma afgestemd op de mogelijkheden. Het programma wordt afgestemd op de interesse, het niveau en de leeftijd van elke deelnemer. Het verleggen van grenzen wordt gestimuleerd.

Vitaliteitsmodule Post long covid

Uit de tussentijdse resultaten van het RIVM blijkt dat bijna een derde van de mensen met long covid niet kan werken als gevolg van de restklachten die zij hebben. Bijna de helft werkt minder dan gebruikelijk. Het gaat hierbij om mensen die nooit in het ziekenhuis zijn behandeld voor covid.

De klachten bestaan voornamelijk uit vermoeidheid, problemen met concentratie en kortademigheid. Deze klachten houden gemiddeld zeven maanden aan. (Bron: RIVM, juli 2021)

 

Het goede nieuws is, dat herstel en terugkrijgen van vertrouwen in het eigen lichaam mogelijk is. Bij het herstellen gaat het vooral om het goed leren verdelen van de energie gedurende de dag en voelen waar de grenzen (nu) liggen. Ook het accepteren dat het nu zo is kost energie. Ook daar is aandacht voor in deze module.

Belangrijkste voor het herstel is dat het op het tempo van de individuele deelnemer gebeurt en daar is volop aandacht voor!

Tijdens deze module kan zo nodig verwezen worden naar een fysiotherapeut of een psycholoog.

Vitaliteitsmodule Gezond samen afvallen

Omdat sporten in combinatie met gezonde voeding het beste resultaat oplevert help ik werknemers ook verder om aan een gezonde leefstijl te werken. Daarbij geef ik als voedingsdeskundige antwoord op alle voedingsvragen en geef ik een advies op maat.

Voor mensen met overgewicht is dit programma in combinatie met het programma ‘Gezond en Fit’ een uitstekende manier om onder begeleiding op een verantwoorde manier de nodige kilo’s te verliezen waardoor zij slanker, fitter en energieker worden en dus ook meer zelfvertrouwen krijgen. De aanpak is erop gericht dat het nieuwe voedingspatroon duurzaam in de leefstijl wordt opgenomen.

Vitaliteitsmodule Voorkom diabetes

Diabetes is één van de meest voorkomende chronische ziekten en het aantal mensen met diabetes groeit schrikbarend snel. Vooral oudere werknemers lopen de kans om diabetes te krijgen. Als gevolg van de vergrijzing van de Nederlandse beroepsbevolking krijgt elke ondernemer vroeg of laat te maken met een verouderd personeelsbestand. Het is essentieel dat organisaties leeftijdsbewust personeelsbeleid voeren dat erop gericht is om werknemers duurzaam inzetbaar, gemotiveerd en gezond te houden.

PDCA training, coaching & advies kan een interventie verrichten om mensen met verhoogd  risico op diabetes in een vroeg stadium te ontdekken en te motiveren om hun leefstijl te veranderen. Bewegen is een geweldig medicijn en vermindert de kans op diabetes met 50%.

De interventie bestaat onder andere uit het screenen van mensen op (verhoogd risico op) diabetes, voorlichting geven over diabetes en de noodzaak van medische fitness. Doorverwijzen naar of begeleiden bij het volgen van een beweegprogramma behoort tot de mogelijkheden.

 

Vitaliteitsmodule Hartcoherentie

Voor het vergroten van innerlijke kalmte en vermindering van het spanningsniveau krijgen deelnemers informatie over stresshantering en hartcoherentie. Deelnemers leren zelf voor een verschuiving die helpt om situaties te benaderen met meer emotioneel evenwicht, compassie, helderheid en zelfvertrouwen.

Als in het lichaam, brein en emoties meer balans ontstaat, is er ruimte voor betere oplossingen, meer samenwerking, een gezonder lichaam en een zinvol leven.

In deze module wordt gebruik gemaakt van biofeedback apparatuur waarmee de stress van een deelnemer gemeten kan worden. Hierdoor kan de deelnemers meteen zien wat er gebeurt in het lichaam bij stress. Deze meting vindt plaats door middel van een sensor aan de oorlel.

Gekeken wordt in welke situaties iemand stress ervaart, waar energie weg lekt en grenzen te voelen en te leren aangeven en verwoorden.

Deze methode is effectief en wetenschappelijk onderbouwd door het HeartMath Instituut in Amerika en in Europa.

Vitaliteitsmodule Gezellig samen sporten

Deze module is er speciaal voor deelnemers die alleen loopbaanmodules volgen. Het gaat hier om mensen, die door omstandigheden in een traject zijn gekomen waardoor zij op zoek moeten naar ander werk.

Zij zijn gezond, zitten lekker in hun vel en hanteren de situatie zoals die is goed.

Deze deelnemers worden van harte uitgenodigd om gedurende het traject in groepsverband mee te sporten op dinsdag en/of vrijdag, zodat zij hun fysieke belastbaarheid op peil kunnen houden en een goede reden hebben om naar buiten te gaan.

Deze module is een extra service en zit inbegrepen bij de loopbaanmodules.  Er zijn geen kosten aan verbonden.

Trainings- en resetweek op Sardinië

Het blauwe zone gebied Sardinië

Blauwe zones zijn gebieden waarvan de bevolking een specifieke levensstijl deelt en waar mensen meetbaar langer en gezonder leven. Sardinië is een blauwe zone waar mensen ouder worden dan gemiddeld.

Het geheim van de Sardijnen kom je in deze week te weten!

 

In 2021 vindt deze reis plaats van zaterdag 28 augustus tot en met zaterdag 4 september.

Dit jaar kost deze compleet verzorgde reis €. 1795.

De prijs van €. 1795 is inclusief:

 • Vooraf een coachgesprek met Anita Smit om je coachdoelen vast te stellen, dit is inclusief een meting van je hartritmevariabiliteit met een oorsensor (meer informatie bij vitaliteitsmodule ‘In je kracht’)
 • Je verblijf op Sardinië, uiteraard volgens recent geldende Covid-regels
 • Dagelijks Perfect Pilates met Anita Smit
 • Groeps- en individuele coachgesprekken met Anita Smit
 • Volpension met heerlijke en pure Sardische producten
 • Entreebewijzen
 • Coaches, gidsen, jeeps
 • Afsluitend gesprek na thuiskomst, inclusief meting hartritmevariabiliteit

En exclusief:

 • Je vliegticket
 • Je PCR test (indien nodig)
 • Aparte ritjes op het eiland

 

Mee naar huis neem je energie, gezondheid, levensinspiratie en een persoonlijk vitaal- en/of loopbaanplan.

Het is een unieke ervaring in een geweldige omgeving die het verschil gaat maken voor jouw toekomst!

Wilt u meer weten? Bijvoorbeeld over de maandelijkse wandelingen in Den Haag, neem dan contact met een van ons op!

Anita Smit is te bereiken via telefoon: 06-36140653 of mail: info@pdca-training.nl

Sam Pitzalis via mail: info@keepalivetours.com

 

Meer informatie over deze inspirerende reis is te vinden op de website van Keep Alive Tours PERFECT PILATES & EXTRA VEEL VITALITEIT OP COOLE NATUURPLEKKEN, MET ANITA SMIT – KEEP ALIVE TOURS

 

Op deze website vind je ook meer informatie over de garantieregeling bij STO Garant, Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, voorwaarden en privacy van Keep Alive Tours.

Menu