Over mij

Mijn naam is Anita Smit. Sinds 1992 ben ik werkzaam als tweede spoor-, re-integratie- ,loopbaan-, outplacement-, lifestylecoach.

Sinds 2008 ben ik eigenaar van PDCA training, coaching en advies.

Mijn opdrachtgevers zijn divers. Ik werk onder andere voor ziekenhuizen, arbodiensten, gemeenten, het MKB en in onderaanneming voor re-integratiebureau’s.

Ik  streef naar een duurzame inzetbaarheid van mensen. Mentale en fysieke weerbaarheid leiden tot sneller herstel na ziekte en een lager ziekteverzuim. Daarnaast is het geen geheim dat een gezonde leefstijl de productiviteit op de werkvloer ten goede komt. Zo begeleid ik medewerkers als zij niet ‘lekker in hun vel’ zitten, bij arbeidsongeschiktheid, boventalligheid, burn-out, ziekte of als zij hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten. Dit doe ik onder meer door loopbaanadvies, methodische gesprekstechnieken, stressreductie, personal training en groepstrainingen. Door deze multidisciplinaire aanpak wordt er professionele aandacht gegeven aan het welzijn, de gezondheid en ontwikkeling van mensen.

Het is mijn drijfveer om mensen zowel mentaal als fysiek in beweging te krijgen. Het in beweging krijgen doe ik door kennis en ervaring te delen en mensen heel intensief te coachen, talenten en vaardigheden te benutten, vergroten van zelfinzicht, waarden en overtuigingen helder te krijgen en waar nodig ook conditie te verbeteren. Belangrijk vind ik het om anderen te stimuleren om te blijven verkennen waar het voor hen ook echt om gaat in het leven en in het werk als onderdeel daarvan. Ik zie het als een uitdaging om mensen meer zelfvertrouwen te laten krijgen en door meer vitaliteit ook de persoonlijke (uiterlijke) presentaties te verbeteren en concrete doelen te stellen.

Wil je meer weten? Ik zie je bericht graag tegemoet. Stuur mij een bericht via het contactformulier via de knop CONTACT

Naast gediplomeerd HR consultant en geregistreerd re-integratiemanager (Post-HBO) ben ik ook personal trainer, medische fitness instructeur en voedingsadviseur waardoor ik tevens gerichte adviezen kan geven om fysieke fitheid te verbeteren.

Om de mentale belastbaarheid te verhogen werk ik met behulp van biofeedbackmethode die hartritmevariatie meet. Door hartcoherentie te bereiken, innerlijke rust te creëren en door het menselijk brein te trainen ontwikkelen medewerkers eigen autonomie en zelf controle over emoties waarmee ze iedere crisis kunnen weerstaan.

Opleiding

 • Post HBO Reïntegratiemanagement
 • HBO Arbeidsmarktpolitiek Personeelsbeleid
 • Medical fitness instructor
 • Mental Coach
 • Perfect Pilates instructor
 • Coaching en training na COVID-19

Werkervaring

 • Eigenaar van PDCA training, coaching en advies
 • Trainer/coach/jobhunter tweede spoor – en outplacmenttrajecten
 • Personal assistant bij een healthclub, spinning-, kickfun-, en aerobicinstructrice
 • Coach/Jobhunter bij KLIQ
 • Consulente bij Arbeidsvoorziening
 • Personeelsconsulente bij Ministerie LNV
Menu