Leren door te doen

Bij PDCA staat leren door te doen centraal waarbij bewegen of fysieke inspanning een belangrijk hulpmiddel is. Sport, voedingsadviezen en uiterlijke verzorging kunnen een onderdeel zijn van een traject wanneer dit gewenst is.

Alleen begeleiding bij het zoeken naar een andere functie kan ook in een outplacement- of loopbaantraject kan ook.

Het leveren van maatwerk staat voorop. Ieder traject is modulair opgebouwd en wordt op de betrokken medewerker afgestemd. Dit betekent dat de medewerker alleen deelneemt aan die onderdelen die noodzakelijk zijn om het doel te bereiken.

Intakegesprek

Ik vind het belangrijk dat de opdrachtgever gelooft in mijn product, werkwijze en filosofie.

Daarom houd ik van te voren een uitgebreid (kosteloos) intakegesprek.

Wat klanten zeggen…

Hieronder kun je aanbevelingen lezen van mensen die een coachtraject bij PDCA training, coaching & advies hebben gevolgd:

Op dit moment is het traject bij Anita beëindigd en kan ik weer goed functioneren. Het gaat heel goed met me. Ik heb geleerd om beter voor mezelf te zorgen en aandacht voor mezelf en mijn gezinssituatie te hebben.

Wat mij aan het begin meteen opviel was dat Anita een coachtraject voor mij op maat maakte. Een van haar eerste vragen was dan ook: ‘Wat wil jij leren?’. Ik werd zelf aan het werk gezet, maar juist dat activeerde mijn motivatie.

Ondanks dat het over re-integratie en werk ging, was het ook mogelijk om mijn thuissituatie met haar te bespreken. Dat vond ik echt fijn, want ook hierdoor kon ik beter relativeren.

De diversiteit van de coaching van Anita ervaarde ik als uniek. Het ging niet alleen over mijn situatie, maar er was ook ruimte voor leefstijl- en voedingsadviezen. Het is mooi dat Anita ook de gelegenheid biedt om te sporten en dat zij zelf die lessen ook geeft in groepsverband met mensen in ongeveer dezelfde situatie.

 Ik ben blij wat ik met de begeleiding van Anita bereikt heb: ik slaap beter en ik functioneer beter en gebruik hier geen medicijnen meer voor. Inmiddels ben ik ook afgevallen. Ik werk nog steeds in mijn eigen baan, wat absoluut een grote wens was van mij.

Het enige wat ik jammer vond aan het inschakelen van Anita was dat het niet preventief gebeurde. Wanneer ik eerder bij Anita terecht was gekomen, had ik niet zo diep hoeven vallen en was mijn ziekteverzuim beperkt gebleven.

Ik raad werkgevers aan om eerder voor werknemers aan de bel te trekken en meer aandacht te hebben voor preventie. Zo kunnen mensen eerder en beter geholpen worden.

Manon, 29 jaar (Re-integratie spoor 1)

 

Een gapend gat van meer dan 8 jaar op mijn CV….. hoe leg je dat nou uit? De diagnose ruim 10 jaar geleden, 3 versleten tussenwervelschijven, scoliose en een hernia. Kortom, “niet operabel, leer er maar mee leven” was het antwoord van de chirurg. Mijn hoop was compleet gevaren.

Zo kwam ik uiteindelijk bij Anita Smit terecht, die mij zou kunnen begeleiden in het werkfittraject.

Ik startte met het trainingsweekend in Zeeland. Hier werden verschillende onderdelen behandeld met o.a. ademhalingstechnieken, zelfreflectie en verandering van leef-/ eet- en gedachtenpatronen, kreeg ik een andere kijk op mijn beperking en gaf mij nieuwe inzichten en een hele belangrijke…. ik kreeg weer hoop! Wat ben ik dankbaar dat ik nu weer kan en mag hopen en een werkgever heb gevonden die mij zelfs ”na een gapend gat van 8 jaar” in dienst heeft genomen.

Marco, 50 jaar (Werkfittraject SterkerWerkt)

 

Via de sportschool in Den Hoorn ben ik in aanraking gekomen met Anita. Vanuit mijn werk bij de gemeente Delft mocht ik een coachtraject volgen en ik wist dat Anita dit deed. Gecoacht worden door Anita was voor mij een goede ervaring, mede door het kunnen deelnemen aan de Perfect Pilateslessen die Anita zelf geeft. Wat ik lastig vind, nu ik niet meer in traject bij Anita ben is om het geleerde te blijven doorvoeren en deze coronaperiode maakt het er niet gemakkelijker op.

Toch raad ik iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft om bepaalde zaken duidelijker te zien om coaching te zoeken bij een coach die meer doet dan alleen re-integratie. Het is de kortste weg om jezelf weer op het juiste pad te krijgen. Wat ik waardeer in Anita dat zij op de sportschool zo nu en dan komt vragen hoe het nu met mij gaat, uit echte interesse.

Het weekend in Zeeland was verhelderend door de uitleg over hartcoherentie gecombineerd met ademoefeningen, Perfect Pilates en voedingsadviezen. Door dit te blijven doen word je rustiger, zelfverzekerder en ga je beter in je vel zitten.

Ik raad Anita aan voor iedereen die een coach zoekt.

Annelies, 59 jaar (Gemeente Delft)

 

Dat Anita Smit een tijd mijn coach is geweest heb ik veel geluk mee gehad. Zij is een goede en bekwame coach die weet wat een coachee nodig heeft. In een verhelderend weekend in Zeeland (waar ik overigens veel weerstand op had om deel te nemen), leerde ik de basis om te starten met een gezonde leefstijl die specifiek bij mij paste.

Met behulp van programma’s als Personal Profilering en Arbeidsmarktverkenning van Xynthesis, alsmede individuele gesprekken heeft Anita mij in mijn proces re-integratie spoor 2 begeleid. Hierdoor heb ik de switch kunnen maken van werken in loondienst naar ZZP-er. Anita heeft oog voor gezondheid, leefstijl en geeft als sportinstructeur ook Pilates-lessen en andere trainingen. Dat maakt de begeleiding zo goed en compleet. Wanneer je op het punt staat een andere (werk)richting op te gaan is Anita zeker een coach om mee in zee te gaan!

Hetty, 63 jaar (Re-integratie spoor 2 via eigen werkgever)

 

Het coaching traject startte met een weekend in Zeeland, genaamd: ‘Succesvol veranderen’. In dit weekend kwamen onderwerpen aan bod in de vorm van workshops over gezondheid, voeding en bewegen. Het was een weekend vol afwisseling en ik heb daar veel aan gehad.

Het was het begin van anders leren kijken naar dingen, loslaten, rust nemen en positiever in het leven staan. Ik heb daar tools meegekregen om beter te functioneren en terugval naar de oude situatie bijtijds te signaleren en op te vangen.

Inmiddels werk ik alweer twee jaar fulltime naar ieders volle tevredenheid. Het gaat zelfs zo goed, dat ik onlangs promotie heb gemaakt. Ik ben er enorm trots op dat ik die nieuwe functie kreeg en dat ik het zover geschopt heb! Met plezier denk ik terug aan de tijd dat Anita mij coachte. Zij is een goede coach en ik heb veel aan haar te danken!

Marvin, 32 jaar (UWV)

 

Inmiddels heb ik al drie jaar een vaste baan bij een arbodienst als administratief case-manager. Het weer werken geeft mij voldoening en ik vind het heerlijk om weer aan het arbeidsproces deel te nemen.

Geen idee hoe Anita het voor elkaar kreeg, maar met mij gaat het weer heel goed! Daar ben ik Anita erg dankbaar voor!

Monique, 49 jaar (Re-integratie via Xynthesis)

Menu