Leren door te doen

Bij PDCA staat leren door te doen centraal waarbij bewegen of fysieke inspanning een belangrijk hulpmiddel is. Sport, voedingsadviezen en uiterlijke verzorging kunnen een onderdeel zijn van een traject wanneer dit gewenst is.

Alleen begeleiding bij het zoeken naar een andere functie kan ook in een outplacement- of loopbaantraject kan ook.

Het leveren van maatwerk staat voorop. Ieder traject is modulair opgebouwd en wordt op de betrokken medewerker afgestemd. Dit betekent dat de medewerker alleen deelneemt aan die onderdelen die noodzakelijk zijn om het doel te bereiken.

Intakegesprek

Ik vind het belangrijk dat de opdrachtgever gelooft in mijn product, werkwijze en filosofie.

Daarom houd ik van te voren een uitgebreid (kosteloos) intakegesprek.

Wat klanten zeggen…

Hetty kwam via de eigen werkgever bij Anita in een re-integratietraject spoor 2.

“Dat Anita een tijd mijn coach is geweest heb ik veel geluk mee gehad. De coaching startte met het weekend ‘Succesvol veranderen’ in een mooi huis in Zeeland. Omdat ik op dat moment een burn-out had en bovendien depressief was, had ik een behoorlijke weerstand om mee te gaan. Anita stimuleerde mij om toch mee te gaan, dit deed zij door na te gaan wat ik op dat moment nodig had om wel deel te nemen. Met enige aanpassingen was het daardoor voor mij mogelijk om mee te gaan, hetgeen een goede keuze was!

Anita is een goede en bekwame coach die weet wat een coachee nodig heeft. Met behulp van programma’s als Personal Profilering en Arbeidsmarktverkenning, alsmede individuele gesprekken heeft Anita mij in mijn proces re-integratie spoor 2 begeleid. Hierdoor heb ik de switch kunnen maken van werken in loondienst naar ZZP-er.

Anita is niet alleen steunend en meelevend, zij heeft oog voor gezondheid, leefstijl en geeft als sportinstructeur ook Perfect Pilates-lessen en andere soorten training aan coachees in een soortgelijke situatie als ik. Dat maakt de begeleiding zo goed en compleet.

Voor mij is het gevolg dat ik mijn voedingspatroon kon aanpassen op een manier die voor mijn autisme passend is en waardoor ik 40 kg gewichtsverlies heb en mijn fysieke klachten zo goed als over zijn.

Wanneer je op het punt staat een andere werkrichting op te gaan is Anita zeker een coach om mee in zee te gaan!”

Marco kwam bij Anita in traject en nam deel aan de modules Gezond en Fit, hartcoherentie en sollicitatietraining.

“Een gapend gat van meer dan 8 jaar op mijn CV….. hoe leg je dat nou uit?

Na een jarenlange weg van pijn door drie versleten tussenwervelschijven, scoliose en een hernia die inoperabel was, was mijn hoop compleet gevaren.

Mijn arbeidscoach van het UWV kwam met het voorstel om een werkfit traject in te zetten bij Anita Smit van Sterker Werkt. Anita verwees mij naar een goede fysiotherapeut waar ik in de eerste instantie sceptisch over was , maar al gauw ervoer ik steeds minder pijnklachten. Mijn rug werd steeds iets soepeler door de fysiotherapiebehandelingen gecombineerd met het twee keer per week volgen van de Perfect Pilateslessen bij Anita.

Niet alleen mijn lijf en bindweefsel werd behandeld maar ook mijn geest was aan de beurt. In  een braintrain weekend in Zeeland werden verschillende onderdelen behandeld met o.a. ademhalingstechnieken, zelfreflectie en verandering van leef-/ eet- en gedachtenpatronen, kreeg ik een andere kijk op mijn beperking en dat gaf mij nieuwe inzichten en een hele belangrijke…. weer hoop!

Ook volgde ik bij Anita een sollicitatietraining. Hierdoor lukte het mij om een pakkende CV, elevatorpitch en motivatiebrieven samen te stellen.

Wat ben ik dankbaar dat ik nu weer kan en mag hopen en een werkgever vond die mij zelfs ”na een gapend gat van 8 jaar” in dienst heeft genomen.

Door deze ervaring heb ik nog meer inzicht gekregen in wat ik wel en niet aankan qua belastbaarheid van mijn lichaam en geest.”

Annelies volgde een coachtraject via haar werkgever Gemeente Delft.

Via de sportschool in Den Hoorn ben ik in aanraking gekomen met Anita. Vanuit mijn werk bij de gemeente Delft mocht ik een coachtraject volgen en ik wist dat Anita dit deed. Gecoacht worden door Anita was voor mij een goede ervaring, mede door het kunnen deelnemen aan de Perfect Pilateslessen die Anita zelf geeft. Wat ik lastig vind, nu ik niet meer in traject bij Anita ben is om het geleerde te blijven doorvoeren en deze coronaperiode maakt het er niet gemakkelijker op.

Toch raad ik iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft om bepaalde zaken duidelijker te zien om coaching te zoeken bij een coach die meer doet dan alleen re-integratie. Het is de kortste weg om jezelf weer op het juiste pad te krijgen. Wat ik waardeer in Anita dat zij op de sportschool zo nu en dan komt vragen hoe het nu met mij gaat, uit echte interesse.

Het weekend in Zeeland was verhelderend door de uitleg over hartcoherentie gecombineerd met ademoefeningen, Perfect Pilates en voedingsadviezen. Door dit te blijven doen word je rustiger, zelfverzekerder en ga je beter in je vel zitten.

Ik raad Anita aan voor iedereen die een coach zoekt.

In 2015 kwam Marvin via het UWV bij Anita Smit om werkfit te worden en vanuit daar uiteindelijk een betaalde baan te krijgen en behouden.

Marvin: “Ik ben blij dat ik door het UWV de kans kreeg om bij Anita coaching te volgen.

Het coaching traject startte met een weekend in Zeeland, genaamd: ‘Succesvol veranderen’. In dit weekend kwamen onderwerpen aan bod in de vorm van workshops over gezondheid, voeding en bewegen. Het was een weekend vol afwisseling en ik heb daar veel aan gehad.

Het was het begin van anders leren kijken naar dingen, loslaten, rust nemen en positiever in het leven staan. Ik heb daar tools meegekregen om beter te functioneren en terugval naar de oude situatie bijtijds te signaleren en op te vangen.

In die tijd was ik al bezig met sport en ik had het idee dat ik daar wel mijn werk van zou willen maken met als doel om mensen te helpen met sporten, zoals sport mij heeft geholpen om optimaal te functioneren. Dat Anita ook zelf sporttrainer is bij AllRound was een buitenkans. Anita geeft Pilatesles aan coachees die zij naar werk begeleidt. Tijdens deze lessen kreeg ik de mogelijkheid om aan het les geven te proeven. En het smaakte naar meer. Het leidde er toe, dat ik uiteindelijk zelf sportinstructeur werd en bij sportschool AllRound een baan kreeg.

Omdat ik naar een andere woonplaats ben verhuisd en de afstand woon-werkverkeer toch te groot bleek, ben ik op zoek gegaan naar een andere baan. Daar werk ik nu alweer twee jaar fulltime naar volle tevredenheid. Het gaat zelfs zo goed, dat ik onlangs promotie heb gemaakt. Ik ben er enorm trots op dat ik die nieuwe functie kreeg en dat ik het zover geschopt heb!

Met plezier denk ik terug aan de tijd dat Anita mij coachte. Zij is een goede coach en ik heb veel aan haar te danken!”

Monique kwam door een burn-out terecht in re-integratietraject spoor 2 bij Anita Smit.

Monique: “Tijdens het intakegesprek merkte ik dat ik mij al snel op mijn gemak voelde.

Anita is een coach die mij het hele traject een spiegel voorhield, waardoor ik mij meer bewust werd van mijzelf. Anita had écht een luisterend oor en was nergens verbaasd over.

Sommige werkvormen spraken mij minder aan, maar ik ervaarde dat het toch zinvol was. Mijn progressie werd zichtbaar en dat gaf mij zelfvertrouwen.

Door de burn-out was ik uitgeput en had ik me verwaarloosd. Ook daar was aandacht voor. Door Anita ben ik gaan bewegen, ondanks dat ik niet van sporten hield. Een dagelijkse wandeling geeft mij veel voldoening en rust. Ook op voedingsgebied kreeg ik goede tips.

Om voor mij het juiste werk te vinden keken we samen terug naar mijn werkverleden. Ik startte met passend vrijwilligerswerk.

Inmiddels heb ik al drie jaar een vaste baan bij een arbodienst als administratief case-manager. Het weer werken geeft mij voldoening en ik vind het heerlijk om weer aan het arbeidsproces deel te nemen.

Geen idee hoe Anita het voor elkaar kreeg, maar met mij gaat het weer heel goed! Daar ben ik Anita erg dankbaar voor!”

Manon (29 jaar) kwam door een burn-out terecht bij Anita in een re-integratietraject na één jaar ziekteverzuim. Manon werkt als verpleegkundige in een ziekenhuis en houdt ontzettend van haar werk.

Manon: “Op dit moment is het traject bij Anita beëindigd en kan ik weer goed functioneren. Het gaat heel goed met me. Ik heb geleerd om beter voor mezelf te zorgen en aandacht voor mezelf en mijn gezinssituatie te hebben.

Wat mij aan het begin meteen opviel was dat Anita een coachtraject voor mij op maat maakte. Een van haar eerste vragen was dan ook: ‘Wat wil jij leren?’. Ik werd zelf aan het werk gezet, maar juist dat activeerde mijn motivatie. Door mij een spiegel voor te houden was het mogelijk om de dingen anders te gaan zien en vervolgens ook anders te gaan doen.

Ondanks dat het over re-integratie en werk ging, was er ook ruimte om mijn thuissituatie te bespreken.

De diversiteit van de coaching van Anita ervaarde ik als uniek. Het ging niet alleen over mijn situatie, maar ik kreeg ook leefstijl- en voedingsadviezen. Het is mooi dat Anita ook de gelegenheid biedt om te sporten en dat zij zelf die lessen geeft in groepsverband met mensen in ongeveer dezelfde situatie.

Ik ben blij wat ik met de begeleiding van Anita bereikt heb: ik slaap beter en ik functioneer beter en gebruik hier geen medicijnen meer voor. Inmiddels ben ik ook afgevallen.

Tot slot: ik werk nog steeds in mijn eigen baan, wat absoluut een grote wens was van mij.

Het enige wat ik jammer vond aan het inschakelen van Anita was dat het niet preventief gebeurde; dan was mijn ziekteverzuim zeker beperkt gebleven.

Ik raad werkgevers aan om eerder voor werknemers aan de bel te trekken en meer aandacht te hebben voor preventie. Zo kunnen mensen eerder en beter geholpen worden.”

Menu